Az online magyar iskola

A Tekergő Tanoda története 

Kedves Szülőtársam! 

Köszönöm, hogy ellátogattál az oldalunkra!

Ezt azt jelenti, hogy fontos számodra legdrágább kincsed, a gyermeked anyanyelvi képzése külföldi életetek során is, aminek mind szülőként, mind pedagógusként őszintén örülök!

Engedd meg, hogy bemutassam Neked a Tekergő Tanodát, mert tudom, hogy szeretnéd megismerni az online magyar iskolát, amire ezt a feladatot bízod majd!

A Tekergő első gondolatmagvai a családom külföldre költözésekor kerültek elvetésre. Ekkor még csak annyit tudtam, hogy szeretném megőrizni gyermekeim magyarságát, nyelvtudását és kulturális identitását, bárhová is vándoroljunk a világban.

Németországban letelepedve egy magyar óvoda szervezésében keltek ki az első ötletpalánták, de a fiatal hajtásokra vastag hótakaró borult a járványügyi korlátozások miatt. Ekkor - a közel száz környékbeli érdeklődő nagy csalódására - hosszú időre csendbe burkolózott a nagy örömmel összedolgozott terv. 

Közben átalakult a világ, és a mi életünk is. A jelenléti óvoda és majdani magyar vasárnapi iskola álma szertefoszlani látszott, de nem volt nap, hogy ne gondolkodtam volna a megoldáson. Az éppen szüneteltetett hivatásom azonban kitartóan kopogtatott az ajtón, ahányszor olvastam, láttam, tapasztaltam a kivándorló családok hiányérzetét, elementáris erővel késztetett az újratervezésre. 

Minden telet kikelet követ

A sok tervezés, az új koncepció kidolgozása újra elhozta a tavaszt, az alvó magvak pedig utat törtek, így született meg a Tekergő Tanoda ötlete, ahol a saját módszereim és szakmai meggyőződésem alapján szélesebb körben tudom a hivatásomat a gyermekek és családok szolgálatába állítani, mint eddig bármikor. Az online iskolában ugyanis nem akadály a tér és a távolság, nem fog rajta semmilyen fizikai korlát és korlátozás.

A Tekergő Tanoda nem csak egy online iskola, hanem közösségi tér is. A külföldön élő magyar gyermekek közül sokan vágynának olyan barátokra is, akiknek magyar gyökereik vannak, magyarul, magyar dolgokról lehet velük beszélgetni. A kiscsoportos rendszerükben életre szóló barátságok is születhetnek a közös tanulás alatt, a közös anyanyelv és kultúrkincs összeköt bennünket.

Nagy szeretettel hívlak meg Téged is, hogy a családotok a Tekergő közösségének része legyen!

Illés-Kuhn Gabriella Szilvia

Alapító tanár

Ismerj meg személyesen az ingyenes próbaórán!